



New ICANN Meeting Strategy

Current Status

- GNSO formed DT in February 2015 to plan for new ICANN Meeting Strategy
- DT developed a skeleton GNSO schedule and consulted with other SO/Acs in Buenos Aires.
- Council sent letter to ICANN Board in July 2015 to request further information on the Board plans under the new ICANN Meeting Strategy
- Response received from ICANN Board in February 2016:
 - "The Board will be at Meeting B to be helpful to and engage with the Community"
 - Board schedule "designed to allow the Board to interact with the Community as much as possible during the meeting"
 - Board welcomes input on this schedule outline



DAY 1 OUTREACH

Has objective changed with change of meeting location?
Co-ordination of outreach activities?

DAY 1 OUTREACH													
MONDAY	1	CC MEETING ROOM	ALAC	BOARD	CCNSO	GAC	GNSO	B1	B2	B3	SSAC		
08:30 - 09:00	30 mln	Coffee Break		Daily Board Briefing [C]									
09:15 - 10:30	75 min	Welcome - David Olive											
10:45 - 12:00	75 min	Outreach Activities (Fellows/NextGen)	Outreach & Engagement	Board Working Session	Tech Day (TBD)	GAC WG Face-to- Face Meetings	GNSO Intro Session (Overview of GNSO, GNSO Council, GNSO Policy Development, policy topics under consideration Q & A)						
12:00 - 13:30	90 min		Lunch Break										
13:30 - 14:45	75 min	Outreach Activities (Fellows/NextGen)	Outreach & Engagement	Board Working Session	Tech Day (TBD)	GAC WG Face-to- Face Meetings	SG/C Intro Sessions (Overview of GNSO Stakeholder Group and Constituencies) [In parallel or sequential or a combination thereof?]			DNSSEC Workshop			
14:45 - 15:15	30 mln		Coffee Break										
15:15 - 16:30	75 min	Outreach Activities	Outreach &	Board Working Session	Took Day (TDD)	GAC WG's address GAC Plenary	SG/C Open House sessions (SG/C meetings that can be observed / participated in by newcomers)						
16:45 - 18:00	75 min	(Fellows/NextGen)	Engagement	OR attend community group sessions	Tech Day (TBD)		PDP WG Open Hou WG meeting that or participated in by	an be	obsen	ved /			
18:30 - 19:30	60 mln			Board Cocktall Reception: Invite Former Board Members									



DAY 2 | INTRA AND INTER-COMMUNITY

GNSO skeleton did not plan for SG/C meetings with ICANN Board

DAY 2				— Chalal a		مله مله: هم	a Dagud ba fasus	- al - a		
TUESDAY		CC MEETING ALAC		Should engagement with the Board be focused aroun policy topics instead of bilaterals?						
08:30 - 09:00	30 min			Daily Board Briefing [C]						
09:15 - 10:30	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	At-Large Cross Regional Strategy Exchange	Board participation in SO/ AC/SG/C Policy Development Work	TBD	Cross Community "Town Hall" Meeting Day	GNSO (PDP) WGs Follow Up	SSAC Private Meetings Admin Cttee Meetings?		
10:30 - 10:45	15 min				Coffee Brea	ak				
10:45 - 12:00	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	ALAC Policy Work 1	Board participation in SO/ AC/SG/C Policy Development Work	TBD	Cross Community "Town Hall" Meeting Day	Prep Session (either GNSO as a whole or SG/C break out, or combination thereof)	SSAC Private Meetings Admin Cttee Meetings?		
12:00 - 13:30	90 min				Lunch Brea	k				
13:30 - 14:45	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	ALAC Policy Work	Joint Meetings:		Cross Community "Town Hall" Meeting Day	Prep Session (either GNSO as a whole or SG/C break out, or combination thereof)	SSAC Private Meetings Admin Cttee Meetings?		
14:45 - 15:15	30 min	Coffee	e Break	(13:30-14:30) ICANN Board / CSG (14:45-15:45)			Coffee Break			
15:30 - 16:45	75 min	Cross Community Collaboration &	ALAC WG Meetin	ICANN Board / RySG (16:00-17:00) ICANN Board / RrSG	TBD	Cross Community "Town Hall" Meeting	letel Coorden with other COM Co. Tourne	SSAC Private Meetings		
17:00 - 18:15	75 min	Networking Area	ALAC WG Meetin	(17:15-18:15)	TBD	NO GAC-ONLY MEETINGS	Joint Session with other SO/ACs/Board	Admin Citee Meetings?		



AY 3 | INTRA & INTER-COMMUNITY

Need for further co-ordination with other SO/ACs

DAY 3												
						Bre	akout F	ooms				
WEDNESDA	ΔY	CC MEETING ROOM	ALAC	BOARD	CCNSO	GAC	CNSO B	B2	B3	SSAC		
08:30 - 09:00	30 min											
09:15 - 10:30	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	ALAC with Board	lly Board Briefing [l id/or Working sessio (08:30-09:30) CANN Board / At-Large	TBD	AC/GNSO Face-to- Face to discuss current PDP's	SG/C Meeting	SSAC Private Meetings				
10:30 - 10:45	15 min	Coffee	Break	(09:45-10:45)			Coffee Break					
10:45 - 12:00	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	2 WG Meetings	ICANN Board / SSAC (11:00-12:00)	TBD	GAC/GNSO Face-to- Face to discuss current PDP's	PDP WG Meetings			SSAC Private Meetings		
12:00 - 13:30	90 min				Lunch Break							
13:30 - 14:45	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	2 WG Meetings	ICANN Board / NRO/ASO	TBD	GAC Communiqué Drafting (if required)	PDP WG Meeti	ngs		SSAC Private Meetings		
14:45 - 15:15	30 min	Coffee Break		(13:30-14:30) ICANN Board / RSSAG (14:45-15:45) ICANN Board / NCSG		ICANN Board / RSSAC (14:45-15:45)	Coffee Break					
15:30 - 16:45	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	ALAC Policy Discussion Wrap Up	(16:00-17:00)	TBD	GAC Communiqué Drafting (if required)	PDP WG Meeti	ngs		SSAC Private Meetings		
17:00 - 18:30	90 min		Regional Showcase									

DAY 4 | CROSS COMMUNITY INTERACTION

What does cross-community policy work look like?

DAY 4	DAY 4 Breakout Rooms											
THURSDA	Y	CC MEETING ROOM	ALAC	BOARD	CCNSO	GAC	GNSO	B1	B2	ВЗ	SSAC	
08:30 - 09:00	30 min			Daily Board Briefing [C]								
09:15 - 10:30	75 min	SO/AC/SG/C Joint Meeting to discuss PDP WGs										
10:30 - 10:45	15 mln	Coffee Break										
10:45 - 12:00	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	Cross Communi WG Meetings	ICANN Board / GAC	TBD	GAC Plenary Sessions	(PDP) WG / CWG Meetings		ТВ		SSAC Meetings with Community Groups	
12:00 - 13:30	90 mln	Lunch Break										
13:30 - 14:45	75 min	Cross Community Collaboration & Networking Area	Cross Community WG Meetings	Board participation in SO/ AC/SG/C Policy Development Work	TBD	GAC Plenary Sessions	GNSO Council Meeting		TBD		SSAC Meetings with Community Groups	
14:45 - 15:15	30 min	Coffee Break										
15:15 - 16:30	75 mln	Cross Community Collaboration & Networking Area	ALT Wrap-up	Board participation in SO/ AC/SG/C Policy Development Work (Possible Board Wrap-Up	TBD	GAC Plenary Sessions	GNSO Council Wrap Up		TBD		SSAC Meetings with Community Groups	
16:45 - 18:00	75 mln			Session)								

Issues & Next Steps

- How to resolve these conflicts both with the Board as well as other SO/ ACs?
- How to ensure focus on policy topics?
- What should be done to facilitate preparation for B meeting to ensure full engagement & participation?
- Ocan PDP WG F2F Pilot project continue?
- How to co-ordinate outreach activities?
- How to be ready for ICANN56?

